Smør maskineriet og minimer sygefravær

Vil du skabe en arbejdsplads, hvor medarbejderne er glade for at være?

Vil du minimere sygefraværet?

Glade medarbejdere præsterer bare bedre!

Sagt med andre ord: Sørger du godt for dine medarbejdere, så sørger de godt for dine kunder!

VÆR LEDER

IKKE MANAGER

‍Arbejdsglæde giver folk lyst til at gøre en ekstra indsats. At være travlt optaget af opgaver man kan lide og finder mening i gør, at man får mere energi og derfor overkommer mere.

‍Når det modsatte er tilfældet, dræner det medarbejderne for energi, og det bliver surt at tage på arbejde. Over tid kan det føre til øget sygefravær og/eller høj personaleomsætning.

‍Det er her, du som leder virkeligt kan gøre en forskel.

‍Har du mange opgaver med administration og regnskabsopfølgning, så deleger til en person, der er specialist på det område. På den måde frigiver du mere tid til reel ledelse.

I det hele taget kan det godt betale sig at tænke lidt ud af boksen i forhold til hvad du kan delegere, så du gør mere af det, du er bedst til – nemlig at lede dine medarbejdere.

‍Her er de 3 vigtigste faktorer, du som leder bør tage til dig, og som dine medarbejdere vil elske dig for:

  1. Vær synlig og tilgængelig. Vi vil alle gerne ses og høres. Vi starter som baby med at ville ses og høres, og det fortsætter hele livet. Vi vil anerkendes, og vi vil have, at andre, især vores leder, skal være interesserede i os
  2.  Vær modig og tag andre med på råd. Hvem siger, at du alene sidder med nøglen til succes. Du skaber større succes, når du involverer dine medarbejdere – også i store beslutninger. Det skaber engagement og motivation blandt medarbejderne, og I bliver alle klogere. Løsningerne bliver bedre. Det skaber en nytænkende virksomhed, der går forrest med nye banebrydende tiltag
  3. Hav tillid til dine medarbejdere. Jo mere tillid du viser, jo mere viser dine medarbejdere, at du kan stole på dem. Mål for eksempel ikke dine medarbejdere på fremmøde – at de sidder på deres stol fra 8-16 (eller længere) hver dag. De skal måles på resultater. Det er det, din virksomhed får mest glæde af i den sidste ende. Hvis en medarbejder skaber flere resultater ved at sidde hjemme halvdelen af tiden, er det en større gevinst for virksomheden. Altså frihed under ansvar skal i højere grad tages bogstaveligt.

‍Der er selvfølgelig meget mere, du kan gøre for at skabe motivation og arbejdsglæde. Og det er heller ikke så enkelt og lige noget, der kan gøres med et knips med fingrene. Men hvis du tænker ovenstående 3 punkter ind i den daglige ledelse af dine medarbejdere. Så er du godt på vej i den rigtige retning.

Artikelserie af Marianne Arnkjær og Anne Mette Wennerwald

Tilbage til blogindlæg for virksomheder

Et uddrag af de kunder vi har hjulpet