BLOG FOR VIRKSOMHEDER

ER DU INTROVERT? SÅ ER DU IKKE DEN ENESTE…

25. NOVEMBER 2022

I går læste jeg Anders Heide Mortensens artikel om Novos direktør Lars Fruergaard Jørgensen, der er introvert. Det fik mig direkte til tasterne, da der åbenbart er brug for en afklaring på området. Det kommer egentligt ikke bag på mig. Jeg sidder dagligt med kandidater og venner og bekendte og må fortælle dem, hvorfor jeg ser dem som introverte. Anders Heide Mortensen skriver, at 30 % af befolkningen er introverte. Mit skud fra hoften er, at tallet nærmere er  […]

RED CORONA GENERATIONEN

28. MARTS 2021

Corona kom, Corona så og corona sejrede. I hvert fald indtil videre, hvor vi med vacciner forhåbentligt snart kan begynde at leve et normalt liv igen. Eller kan vi?For hvis der er noget, corona har gjort, så er det at vende op og ned på vores hverdag både nu og i fremtiden. Hvis der var en, der havde sagt til mig i december 2019, at inden længe sidder dine børn foran en skærm og modtager ”hjemmeundervisning”, ville jeg have trukket på smilebåndet og sagt, at de var fulde af løgn. Og her sidder vi så. For 2. gang og for nogles vedkommende på 3. måned  […]

PERSONLIGHED ELLER EJ I REKRUTTERINGEN?

12. MARTS 2021

I det her indlæg vil jeg i stor udstrækning vende på en tallerken. Ja jeg kan nærmest høre mig selv gentage igen og igen og igen. Personligheden er medfødt. Kvalifikationer kan læres. Det har altid været mit mantra. Ansæt nu for pokker den person, der personlighedsmæssigt passer ind i din virksomhed og kultur. Det er det, jeg har gået rundt og sagt. Indtil nu hvor jeg altså vender 180°. For det lyder jo meget godt og enkelt på papiret. Så nemt er det bare ikke i  […]

DE OVERSETE OFRE I METOO DEBATTEN

8. JANUAR 2021

2020 var et vanvittigt år på flere planer. Aldrig er der sket så meget på så kort tid, som det var værd at følge med i. Og som kunne dele vandene og få folk op i det røde felt. Mig selv inklusiv. Vi har alle en mening om det, der foregår i verden. Nogen er for. Andre imod. Men en ting er sikkert. Du skal nok få det at vide, hvis der er nogen, der synes, du er helt ude i hampen. Med fare for at blive lynchet, vælger  […]

FEEDBACK – VEJEN TIL UDVIKLING, ELLER HVA’?

6. MAJ 2019

Jeg forundres I onsdag da jeg gik hjem fra skole med mine børn, begyndte min datter på 10 år at tale om, at hun ikke ville i skolen dagen efter. Det plejer hun ikke at gøre. Moarrrrrrrr….alle de andre børn i klassen holder altid fridage. jeg får aldrig looooooov. Først kl. 21 da hun var […]

VÅGN OP ERHVERVSLIV!!!

6. MAJ 2018

Hver 4. ledig er nyuddannet (20.000 ud af 80.000) Det var, hvad jeg hørte i nyhederne i går Jeg vidste det godt Altså ikke det nøjagtige tal Men jeg ved godt, at nyuddannede er en del af en kedelig statistik Hvad er så grunden til det??? Virksomhederne ved godt, det er dyrt at rekruttere Altså som i virkeligt dyrt Og nyuddannede er et usikkert […]

ANONYMISER ANSØGNINGER

2. MAJ 2017

Der er kommet et forslag på bordet om, at Københavns Kommune – Danmarks største arbejdsplads – skal anonymisere ansøgninger til ledige stillinger (af alle partier var det selvfølgelig SF, der kom med forslaget) Hvor er det godt tænkt Og hvor vil det være godt for HR branchen, hvis det rent faktisk går igennem Hvorfor  […]

SMØR MASKINERIET OG MINIMER SYGEFRAVÆR

2. FEBRUAR 2017

Vil du skabe en arbejdsplads, hvor medarbejderne er glade for at være? Vil du minimere sygefraværet? Glade medarbejdere præsterer bare bedre! Sagt med andre ord: Sørger du godt for dine medarbejdere, så sørger de godt for dine kunder! […]

UDVIKLING. HVA’ ER DET?

31. JANUAR 2017

Jeg er evighedsstuderende det har jeg erkendt for mange år siden ja mine børn synes faktisk det er lidt sjovt, når mor går i skole jeg bli’r aldrig færdig med at lære og jeg ved, at der er mange andre, der har det på samme måde og det er godt for det er de bedste […]

DEN 3. af 3 VÆRSTE FEJL DU BEGÅR VED MUS

26. JANUAR 2017

Jeg har engang været ansat i en virksomhed OK jeg har været ansat i mange Men lige præcis den her virksomhed Kender jeg ekstra godt Ja, jeg kender den faktisk på godt og ondt, kan man sige Men det, jeg vil fortælle om med den her virksomhed, er At de selvfølgelig afholder MUS Som så mange andre […]

DEN 2. af 3 VÆRSTE FEJL DU BEGÅR VED MUS

23. JANUAR 2017

Hvor mange medarbejdere skal du afholde MUS for? Er det 5, 25 eller måske 50 eller 100? Det er egentligt lige meget for: Uanset hvor mange medarbejdere du har Skal det være en god oplevelse for både medarbejderen, dig og virksomheden Tænker du også: Når jeg skal bruge så lang tid på MUS, så kan jeg lige […]

DEN 1. af 3 VÆRSTE FEJL DU BEGÅR VED MUS

18. JANUAR 2017

Spørger du sommetider dig selv om HVORFOR, du er tvunget til at afholde MUS samtaler? Tænker du, at det kræver FOR meget forberedelse, og at det er spild af tid? Frygter du, at samtalen bliver et mis match af alt muligt forskelligt, som ikke giver nogen mening? Så er du ikke alene! Det der med MUS er […]

TEMA OM MUS – DEN TILBAGEVENDENDE HOVEDPINE

15 JANUAR 2017

Står du over for at skulle afholde MUS samtaler, og er det en evindelig hovedpine hvert år, når topledelsen beslutter, at ”sådan gør vi, for det har vi altid gjort” Så er der her hjælp at hente Jeg har nemlig valgt at guide dig igennem processen i år, så både du, medarbejderen og virksomheden får det bedste udbytte. Det giver […]

LYT OG LÆR I REKRUTTERINGSPROCESSEN OG MINIMER SYGEFRAVÆR

11. JANUAR 2017

Har du nogensinde tænkt på betydningen af din nye medarbejders første møde med din virksomhed? Er du typen, der tænker, det der rekrutteringshalløj – det kan jeg da lige klare mellem 16 og 17, når der er ro på kontoret. Læs med her og forstå vigtigheden af at rekruttere den rigtige medarbejder Som rekrutteringsekspert oplever jeg ofte, at virksomhederne […]

DERFOR HAR JEG BESLUTTET MIG FOR AT RYDDE OP

28. NOVEMBER 2016

I weekenden satte jeg mig for at rydde op i mit tøj Nu anser jeg godt nok mig selv for at være ordensmenneske med stort S Alligevel ligner mine hylder noget, der har set en tsunami Kort efter jeg møjsommeligt har lagt alle bluser sammen og lagt dem på den rigtige hylde Går der 2 dage […]

DERFOR ER DET VIGTIGT AT STILLE KRAV TIL SIN OUTPLACEMENTPARTNER

7. NOVEMBER 2016

Når du køber et outplacementforløb til en afskediget medarbejder, er der en ikke helt betydningsløs problemstilling Brugeren og kunden er ikke den samme? Den problemstilling står jeg med dagligt Når du som virksomhedskunde køber et outplacementforløb til en medarbejder, som du skal afskedige, er der typisk 2 scenarier: Du har en outplacementaftale med et rekrutteringsbureau, som har […]

DERFOR ER JEG ENDT I LØVENS HULE

6. OKTOBER 2016

Jeg er endt i løvens hule. Altså ikke den der på DR1. Hvor investorerne er helt vilde efter at smide penge efter en. (desværre). Nej jeg mener den hule, man kan komme i, når man stikker næsen langt frem. Men det gør ikke noget. Altså at jeg er endt i hulen. For der er så mange meninger om, hvad man skal og ikke skal  […]

HAR DU STYR PÅ DIN KUNDESERVICE?

5. OKTOBER 2016

Kan man sammenligne en virksomhed med en butik, når man skal rekruttere?‍ Læs med her og bedøm selv ‍Lad os starte med butikken: Hvad er det, der får kasseapparatet til at sige ka-tjing? […]

JEG VIL GIVE DIG EN GAVE – TEMA OM INTRODUKTION 5

30. SEPTEMBER 2016

Den koster ingenting Ok det passer faktisk ikke helt Hvis du bruger gaven, koster den dig lidt Men den koster dig ikke nær så meget, som hvis du ikke bruger den Lyder det forvirrende Her kommer forklaringen Jeg vil give dig 1 ud af 3 bevæggrunde til at introducere din næste medarbejder, når du ansætter En af […]

HVAD HAR STEP MED HR AT GØRE? – TEMA OM INTRODUKTION 4

25. SEPTEMBER 2016

Den anden dag da jeg var oppe og træne. Kom jeg til at tænke på den første gang. Altså den første gang jeg var til step. Ja jeg er sådan en tosse der går op og ned af en stepbænk. 3-4 gange om ugen. Jeg elsker det og jeg er vildt god til det. Men sådan har det ikke altid været. Jo altså den første gang. Det er sådan cirka 22 år siden (ok når jeg sådan tænker over det føler jeg mig ret gammel)  […]

DERFOR SKAL DU FORBEREDE MADPAKKER DAGEN FØR – TEMA OM INTRODUKTION 3

17. SEPTEMBER 2016

Det er morgen. Eller det siger vækkeuret i hvert fald (det har for øvrigt bimlet og bamlet 6 gange – men lad nu det ligge). Det slår mig pludselig. Jeg har glemt at smøre MADPAKKER!!!! Så skal der fart på. Ellers får ungerne ingen frokost i dag. Jeg kan slet ikke overskue at være den forælder, der endnu engang har misset madpakken,  […]

DERFOR BLI’R JEG OPRIGTIGT KED AF DET – TEMA OM INTRODUKTION 2

13. SEPTEMBER 2016

Den anden dag havde jeg besøg af Bettina Efter et glas vin (eller et par stykker) Begyndte Bettina at fortælle om hendes nye arbejdsplads Som hun havde været såååå spændt på at skulle starte på Ved du hvad Anne Mette, begyndte hun Neeej, sagde jeg lutter øren for, hvad der nu kom Jeg går på arbejde, […]

SØGTE DU ET JOB, MEN FIK EN STOL? – TEMA OM INTRODUKTION 1

5. SEPTEMBER 2016

Det gjorde Lars Lars er en meget skuffet mand. Han har nemlig lige fået et nyt job Et nyt job tænker du Hvordan kan han så være skuffet? Jo ser du, Lars havde glædet sig vildt meget, til han skulle starte på sit nye job Faktisk var han så ekstatisk, at han har fejret sig selv en hel måned […]

TEMA OM INTRODUKTION – BEGYNDELSEN

1. SEPTEMBER 2016

Har du prøvet at være den nye dreng i klassen? Eller pige for den sags skyld? Du KAN også bare have prøvet at være den nye dreng/pige på en arbejdsplads. Prøv at tænke tilbage på den gang . . . Følte du dig akavet, genert, malplaceret . . .  eller noget helt 4. Alle de følelser, der kan beskrive det der med at være et nyt sted, hvor alle andre kender hinanden. Er det en rar følelse?  […]

NÅR GLASSKOEN IKKE PASSER, OG GRÆSKARET HAR DEN FORKERTE FARVE

17. JANUAR 2016

Jeg vil gerne fortælle dig et eventyr. Eventyret om den forkerte prinsesse og hvor galt det kan gå, når man ikke har nogen ”fe gudmor” til at hjælpe sig på vej. Historien er egentlig blevet fortalt mange gange før . . . – Som godnathistorie – Ved spisebordet over spaghetti med kødsovs – Og alle andre steder, […]

SÆTTER DU KANDIDATER I MASKINERIET, NÅR DU ANSÆTTER

11. SEPTEMBER 2015

Her i efteråret var jeg på HR messe. Det var en utroligt god og inspirerende messe, hvor jeg hørte mange spændende oplæg, Udstillerne falbød deres ydelser i form af løn- og regnskabsprogrammer, kurser- og konferencefaciliteter, bøger og…. E-rekrutteringssystemer…. Jeg vidste selvfølgelig godt, at de findes, men her stod jeg med beviset lige foran mig Hvem har dog fundet på det og værst af alt –  […]

Et uddrag af de kunder vi har hjulpet